03 ianuarie 2016, 14:00 Realitatea moldovenească views 6070
Studiu: Portretul moldoveanului în 2015
03 ianuarie 2016, 14:00 Realitatea moldovenească views 6070

Studiu: Portretul moldoveanului în 2015

Moldovenii sunt relativ educaţi, preferă automedicaţia şi sunt carierişti până în măduva oaselor. Sunt datele unui studiu realizat de compania Magenta Consulting.

Întrebaţi despre nivelul de educaţie al cetăţenilor moldoveni, cei mai mulţi participanţi la sondaj cred că aceştia sunt educaţi. Totuşi, 35% consideră că nu au cei şapte ani de acasă.

Acelaşi studiu arată că pe moldoveni îi caracterizează neîncrederea în medicină. 40% dintre cei chestionaţi refuză să se adreseze medicilor atunci când se îmbolnăvesc şi doar 17 % apelează la ajutorul acestora, la primele simptome ale bolii.

De asemenea, moldovenii sunt carierişti. Aproape jumătate dintre angajații care muncesc în birourile instituţiilor private sau celor neguvernamentale amână momentul pentru a deveni părinţi, în favoarea carierei.

Datele sondajului mai arată că moldovenii sunt patrioți, la nivel declarativ. Doar 20% dintre cei intervievaţi susţin că sunt mândri că sunt moldoveni.

Întrebaţi dacă au de gând să plece peste hotare, în următorii doi ani, 62% dintre moldoveni au oferit un răspuns negativ, iar alţi 33% se gândesc să plece din ţară.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

studiu , moldovenii

Comentarii

 (1)
  • #1 calfu Răspunde Citează selecţia
     62% ответили отказом - дай билеты в один конец и нет вопросов.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.