01 march 2016, 14:00 Moldovan reality views 6087
Studiu: Portretul moldoveanului în 2015
01 march 2016, 14:00 Moldovan reality views 6087

Studiu: Portretul moldoveanului în 2015

Moldovenii sunt relativ educaţi, preferă automedicaţia şi sunt carierişti până în măduva oaselor. Sunt datele unui studiu realizat de compania Magenta Consulting.

Întrebaţi despre nivelul de educaţie al cetăţenilor moldoveni, cei mai mulţi participanţi la sondaj cred că aceştia sunt educaţi. Totuşi, 35% consideră că nu au cei şapte ani de acasă.

Acelaşi studiu arată că pe moldoveni îi caracterizează neîncrederea în medicină. 40% dintre cei chestionaţi refuză să se adreseze medicilor atunci când se îmbolnăvesc şi doar 17 % apelează la ajutorul acestora, la primele simptome ale bolii.

De asemenea, moldovenii sunt carierişti. Aproape jumătate dintre angajații care muncesc în birourile instituţiilor private sau celor neguvernamentale amână momentul pentru a deveni părinţi, în favoarea carierei.

Datele sondajului mai arată că moldovenii sunt patrioți, la nivel declarativ. Doar 20% dintre cei intervievaţi susţin că sunt mândri că sunt moldoveni.

Întrebaţi dacă au de gând să plece peste hotare, în următorii doi ani, 62% dintre moldoveni au oferit un răspuns negativ, iar alţi 33% se gândesc să plece din ţară.

Source: www.publika.md

Keywords:

studiu , moldovenii

Comments

 (1)
  • #1 calfu Reply Quote selected
     62% ответили отказом - дай билеты в один конец и нет вопросов.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
36 locuitori

Mocreachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Mocreachi alcătuia 36 de oameni în anul 2000. Satul Mocreachi a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.