06 decembrie 2015, 10:25 Realitatea moldovenească views 6635
Pietoni şi conducători auto, atenţie la circulaţie
06 decembrie 2015, 10:25 Realitatea moldovenească views 6635

Pietoni şi conducători auto, atenţie la circulaţie

Inspectoratul Naţional de Patrulare(INP) solicită atât pietonilor, cât şi şoferilor să dea dovadă de mai multă prudenţă în timpul circulaţiei, în contextul în care zilele sunt mai scurte, condiţiile meteo sunt adesea nefavorabile, iar vizibilitatea este redusă, transmite IPN.

Potrivit INP, pietonii care circulă pe străzile slab iluminate sau pe străzile lipsite de iluminare sunt puţin vizibili pentru conducătorii auto. Pentru o vizibilitate mai bună, pietonilor le este recomandat să îmbrace haine deschise la culoare sau care conţin elemente reflectorizante. Pentru siguranţa pietonilor, INP mai recomandă traversarea străzilor doar prin locurile marcate corespunzător, circularea doar pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului. De asemenea, pietonii sunt îndemnaţi să nu traverseze strada prin faţa sau spatele vehiculelor care staţionează şi să se asigure că au fost văzuţi de şoferi.

Pe conducătorii auto, inspectorii de patrulare îi îndeamnă să circule cu viteză adecvată, să reducă din viteză şi să nu se angajeze în manevre sau depăşiri periculoase în preajma trecerilor pietonale.

Potrivit informaţiilor oferite de INP, de la începutul anului 2015, în Republica Moldova s-au produs 733 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu 78 de persoane decedate şi alte 688 traumatizate.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

pietoni , soferi , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.