21 septembrie 2015, 12:16 Realitatea moldovenească views 9198
Localităţile din Moldova în care poţi găsi cele mai ieftine produse alimentare
21 septembrie 2015, 12:16 Realitatea moldovenească views 9198

Localităţile din Moldova în care poţi găsi cele mai ieftine produse alimentare

Gospodinele care cumpără legume de la piaţă trebuie să ştie că cele mai ieftine roşii pot fi găsite la Edineţ. În acelaşi timp, castraveţii la cel mai mic preţ sunt la Şoldăneşti. Lista a fost întocmită de Ministerul Agriculturii, care a realizat un top al pieţelor agricole din Moldova.

Potrivit unui studiu al Ministerului Agriculturii, cei mai ieftini ardei pot fi găsiţi laCahul. Aceştia costă între cinci şi 50 de lei kilogramul. La Comrat, acelaşi produs costă între opt şi 95 de lei.

Cel mai puţin vom plăti pentru castraveţi dacă îi vom cumpăra de la Şoldăneşti. Preţul lor porneşte de la 5 lei şi ajunge la 10 lei, iar cei mai scumpi sunt laCăuşeni şi costă între 13 şi 15 lei.

În acelaşi timp, în pieţele din Edineţ se vând cele mai ieftine roşii. Acestea costă între 2 şi 6 lei. Aceste legume sunt de aproape două ori mai scumpe în Chişinău.

Totuşi, în Capitală, putem cumpăra cu doar patru lei un kilogram de vinete, care, în Căuşeni, costă şase lei.

Dintre produsele animaliere, cea mai ieftină brânză de oi este la Edineţ şi costă între 45 şi 60 de lei kilogramul, iar cea mai scumpă este la Şoldăneşti.

Carnea de porc este mai ieftină în pieţele din Orhei unde este vândută cu 45-80 de lei, iar cea mai scumpă este la Căuşeni.

Zece ouă pot fi cumpărate la cel mai mic preţ, de 12 lei, în Chişinău, iar cel mai mult veţi plăti pentru aceste produse dacă veţi merge la Căuşeni, unde costă între 18 şi 25 lei.

Pentru un kg de peşte crap veţi plăti cel mai puţin la Bălţi, între 30 şi 35 de lei, iar cel mai mult la Chişinău, între 45 şi 55 lei.

Potrivit Ministerului Agriculturii, datele au fost colectate în perioada 14-18 septembrie în pieţele din Bălţi, Cahul, Căuşeni, Chişinău, Comrat, Edineţ, Orhei, Taraclia, Ungheni şi Şoldăneşti.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

produse , alimentatie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
118 locuitori

Frunzăuca este un sat din cadrul comunei Hrușca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Camenca și la 176 km de Chișinău. Populaţia satului Frunzăuca alcătuia 118 oameni în anul 2011. Satul Frunzăuca a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.