24 martie 2015, 10:41 Realitatea moldovenească views 6441
Сine poate ocupa funcţia de director în şcoli
24 martie 2015, 10:41 Realitatea moldovenească views 6441

Сine poate ocupa funcţia de director în şcoli

Pretendenţii la funcţia de director de şcoală trebuie să aibă o vârstă mai mică de 65 de ani, studii superioare, experienţă în activitatea didactică, să cunoască limba română, să nu aibă antecedente penale şi să fie apţi din punct de vedere medical. Acestea sunt prevederile noului regulament cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în instituţiile de învăţământ general, anunţate de Ministerul Educaţiei.

De asemenea, candidaţii la funcţia de director trebuie să îndeplinească standardul minim de competenţe profesionale şi manageriale care va fi stabilit de Inspectoratul Şcolar Naţional.

Concursul va fi organizat în trei etape - eligibilitatea, evaluarea CV-ului şi interviul.

Candidatul care va obţine cel mai mare punctaj final la concurs se va considera învingător. Ordinul de numire a managerului este emis de către angajator după soluţionarea tuturor contestaţiilor, în baza deciziei comisiei de concurs şi a contractului individual de muncă.

Funcţia de director al unei instituţii de învăţământ este exercitată pe durată de cinci ani.

Sursa: jurnal.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
542 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Hăsnăşenii Noi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Drochia și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Lazo a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.