29 mai 2014, 16:29 Realitatea moldovenească views 8873
Moldovenii vor putea schimba paşapoartele de tip ex-sovietic cu facilități pînă la 1 septembrie
Foto: moldpres.md
29 mai 2014, 16:29 Realitatea moldovenească views 8873

Moldovenii vor putea schimba paşapoartele de tip ex-sovietic cu facilități pînă la 1 septembrie

Facilităţile la schimbarea paşapoartelor de tip ex-sovietic vor fi acordate pînă la 1 septembrie curent. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat astăzi în lectura a doua de Parlament, informează MOLDPRES.

Proiectul prevede că deţinătorii de paşapoarte de tip ex-sovietic îşi pot perfecta buletine de identitate gratuit pînă la începutul lunii septembrie curent.

Asftel, aceştia vor fi scutiţi de taxa de stat pentru eliberarea documentelor în legătură cu modificarea datelor din actele de stare civilă, a certificatelor repetate privind înregistrarea actelor de stare civilă, şi pentru eliberarea din arhivă a extraselor privind înregistrarea actelor de stare civilă.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, la data de 22 mai curent în Republica Moldova erau înregistrate circa 120 de mii de persoane care deţineau paşaport de tip ex-sovietic.

Schimbarea paşapoartelor de tip ex-sovietic ale persoanelor imobilizate are loc prin intermediul oficiilor mobile care se deplasează la domiciliul solicitantului în mod gratuit.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

pasaport , URSS , moldovenii , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.