Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 7165 Vizualizări

Absolvenții de gimnaziu susțin astăzi primul examen


Absolvenţii claselor a IX-a susțin astăzi primul examen la Limba și Literatura moldovenească. Sesiunea examenelor de absolvire a treptelor gimnaziale începe astăzi şi se va finaliza pe 14 iunie. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că la examenele de absolvire a claselor a IX-a au fost admişi 30411 elevi din 1111 instituţii de învăţămînt. Primul examen de absolvire a treptei gimnaziale este susţinut astăzi la Limba și Literatura moldovenească. Urmează pe 7 iunie examenul la Matematică, 11 iunie – la limba de instruire și ultimul examen al absolvenților de gimnaziu va fi susținut pe data de 14 iunie la Istoria românilor şi Istoria universală.

Sesiunea de Bacalaureat va începe mîine, 5 iunie cu examenul la Limba şi Literatura moldovenească pentru (alolingvi). Pe data de 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire pentru profilurile real, umanist, arte şi sport. Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenţii profilului real vor susţine examenul la Matematică, cei de la profilul umanist – la Istorie. Cei de la arte şi sport vor susţine proba de profil. Pe 19 iunie urmează proba la solicitare. Ultimul examen este programat pentru data de 22 iunie, la limba şi literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză.

Cuvinte cheie:

examen , elevi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Logofteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
778 locuitori

Logofteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Logofteni și Moldoveanca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 778 de oameni. Satul Logofteni a fost menționat documentar în anul 1633.

Citeşte mai departe