Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 6610 Vizualizări

Absolvenții de gimnaziu susțin astăzi primul examen


Absolvenţii claselor a IX-a susțin astăzi primul examen la Limba și Literatura moldovenească. Sesiunea examenelor de absolvire a treptelor gimnaziale începe astăzi şi se va finaliza pe 14 iunie. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că la examenele de absolvire a claselor a IX-a au fost admişi 30411 elevi din 1111 instituţii de învăţămînt. Primul examen de absolvire a treptei gimnaziale este susţinut astăzi la Limba și Literatura moldovenească. Urmează pe 7 iunie examenul la Matematică, 11 iunie – la limba de instruire și ultimul examen al absolvenților de gimnaziu va fi susținut pe data de 14 iunie la Istoria românilor şi Istoria universală.

Sesiunea de Bacalaureat va începe mîine, 5 iunie cu examenul la Limba şi Literatura moldovenească pentru (alolingvi). Pe data de 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire pentru profilurile real, umanist, arte şi sport. Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenţii profilului real vor susţine examenul la Matematică, cei de la profilul umanist – la Istorie. Cei de la arte şi sport vor susţine proba de profil. Pe 19 iunie urmează proba la solicitare. Ultimul examen este programat pentru data de 22 iunie, la limba şi literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză.

Cuvinte cheie:

examen , elevi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mitoc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2795 locuitori

Mitoc este un sat şi comună din raionul Orhei. Mitoc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2795 de oameni. Satul Mitoc a fost menționat documentar în anul 1659.

Citeşte mai departe