Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2016, 11:00 Diaspora moldovenească views 5457
Diaspora va putea vota la reprezentanţele diplomatice
21 septembrie 2016, 11:00 Diaspora moldovenească views 5457

Diaspora va putea vota la reprezentanţele diplomatice

Cetăţenii moldoveni cu drept de vot din afara ţării, care nu s-au înregistrat prealabil în registrul electronic al alegătorilor, vor putea să voteze la reprezentanţele diplomatice ale Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de Rodica Cibotaru, vicepreşedinta a Comisiei Electorale Centrale, în cadrul emisiunii „Loc de dialog" de la postul public „Radio Moldova".

Potrivit vicepreşedintei CEC, doar 3570 de moldoveni din diasporă s-au înregistrat prealabil, cei mai puţini fiind moldovenii din Federaţia Rusă, în număr de 133, în timp ce numărul cetăţenilor aflaţi în afara ţării ar fi în jur de 800 de mii, dintre care jumătate s-ar afla în Rusia.

„La reprezentanţele diplomatice ale Republicii Moldova vor fi liste suplimentare, iar cetăţenii noştri vor putea să voteze în baza paşaportului. Nu se va admite identificarea alegătorilor cu paşapoarte expirate", a adăugat Cibotaru.

Rodica Cibotaru a mai comunicat că angajaţii CEC au desfăşurat o campanie de informare a moldovenilor din diasporă „Personal, am fost în Portugalia şi în Franţa. Nu au parvenit solicitări din partea cetăţenilor noştri de a extinde termenul de înregistrare prealabilă, a mări numărul secţiilor de votare sau de a le permite să voteze având paşaportul expirat".

 

Cuvinte cheie:

diaspora , votare , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
46 locuitori

Mărcăuţii Noi este un sat din cadrul comunei Mărcăuţi, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 17 km de orașul Briceni, 33 km de stația de cale ferată Ocnița și 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 46 de oameni. Satul Mărcăuții Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.