Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 martie 2014, 12:35 Diaspora moldovenească views 14403
Toţi nou-născuţii europeni vor avea cip începînd cu mai 2014
Foto: jurnalul.ro
07 martie 2014, 12:35 Diaspora moldovenească views 14403

Toţi nou-născuţii europeni vor avea cip începînd cu mai 2014

Internet, ultima frontieră... Facebook, exact ca-n vremurile în care oamenii aprindeau focuri pe dealuri ca să se încălzească şi vecinii de prin sate mai îndepărtate dădeau cu presupusul cu privire la mesajul secret ascuns în spatele acestei acţiuni deloc neobişnuite.

Dorinţa de trafic, şi implicit de bani , naşte monştri mediatici! Nu este prima ocazie în care unii dau cu bîta-n baltă şi proştii transmit mai departe informaţia, înspăimîntîndu-se, lamentîndu-se, panicîndu-se, fără să se oprească măcar o secundă, să se întrebe şi să verifice informaţia din surse oficiale, demne de încredere.

Cam aşa stau lucrurile şi în cazul ştirii al cărei titlu l-aţi citit. Relansată astăzi, după ce a mai bănănăit în lumea internetului pe la sfîrşitul anului trecut, informaţia s-a răspîndit mai ceva ca profeţiile Babei Vanga sau a lui Nostradamus, anunţînd şi înfricoşînd credulii cu privire la o directivă a Uniunii Europeane care stipulează că începînd cu luna mai a anului curent nou-născuţilor le vor fi implantate cipuri de identificare.

Iniţiatorii acestei pseudo-informaţii, un site obscur din Statele Unite, au supralicitat descriind tehnologia cu lux de amănunte, care se pot citi doar pentru amuzament.

Imaginaţia nebunilor care au lansat ştirea a fost debordantă: cipul va conţine un dispozitiv GPS extrem de performant care va face localizarea bebeluşului cu o marjă de eroare de circa 5 metri. Funcţionarea sa va fi asigurată de un acumulator care va trebui schimbat o dată la doi ani, doar în clinicile acreditate. Implantarea se va face în mod nedureros, subcutanat, într-o zonă liberă de terminaţii nervoase.

Sfat de urmat: aveţi grijă ce citiţi, ce înţelegeţi şi mai ales ezitaţi în a transmite mai departe o ştire despre a cărei veridicitate aveţi îndoieli!

Şi asta nu numai în cazul unei ştiri absurde, ci şi atunci cînd vine vorba de chilipiruri, de făcut bani uşor sau de produse minune de slăbit, de făcut muşchi sau creier, sau chiar care luptă împotriva bătăturilor!

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

copii , tehnologie , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.