Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 1914 Vizualizări

Meteorologii spun dacă vom avea în ianuarie zăpadă


Temperaturile destul de generoase pentru această perioadă vor predomina şi luna aceasta. Chiar dacă sîntem la mijloc de ianuarie, iarna nu prea are de gînd să-și intre în drepturi.

Meteorologii spun că săptămînile viitoare nu se prevăd ninsori abundente, iar vremea caldă se va menține, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Cu părere de rău, la moment nu ne aşteptăm să cadă precipitaţii, nici în zona Centrală, nici în cea de Sud. Ne aşteptăm să avem doar pentru data de 12, în partea de Nord, şi acestea să fie sub formă de ninsoare, dar acestea vor fi nesemnificative, fiindcă cantităţile de precipitaţii vor fi destul de mici", a spus şeful Direcţiei de Prognoze meteorologice, Ghenadie Roşca.

Pentru următoarea perioadă, pînă în data de 16 ianuarie, meteorologii anunţă valori termice destul de generoase. Pe timp de zi vor fi între +3 şi +8 grade Celsius. Iar noaptea se vor înregistra între -4 şi un +1 grade Celsius.

Cuvinte cheie:

vremea , iarna , vremea

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cobîlea, loc.st.cf

Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Citeşte mai departe