Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 957 Vizualizări

Meteorologii spun dacă vom avea în ianuarie zăpadă


Temperaturile destul de generoase pentru această perioadă vor predomina şi luna aceasta. Chiar dacă sîntem la mijloc de ianuarie, iarna nu prea are de gînd să-și intre în drepturi.

Meteorologii spun că săptămînile viitoare nu se prevăd ninsori abundente, iar vremea caldă se va menține, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Cu părere de rău, la moment nu ne aşteptăm să cadă precipitaţii, nici în zona Centrală, nici în cea de Sud. Ne aşteptăm să avem doar pentru data de 12, în partea de Nord, şi acestea să fie sub formă de ninsoare, dar acestea vor fi nesemnificative, fiindcă cantităţile de precipitaţii vor fi destul de mici", a spus şeful Direcţiei de Prognoze meteorologice, Ghenadie Roşca.

Pentru următoarea perioadă, pînă în data de 16 ianuarie, meteorologii anunţă valori termice destul de generoase. Pe timp de zi vor fi între +3 şi +8 grade Celsius. Iar noaptea se vor înregistra între -4 şi un +1 grade Celsius.

Cuvinte cheie:

vremea , iarna , vremea

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cureşniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Citeşte mai departe