Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 septembrie 2012, 15:07 Natura şi turismul views 7569
27 septembrie 2012, 15:07 Natura şi turismul views 7569

Vom avea un octombrie călduros

Specialiştii în climatologie susţin că temperaturile ridicate din aceste zile sînt provocate de fenomenul El Nino. Potrivit acestora, octombrie va fi o lună călduroasă, cu temperaturi aproape ca vara.

Încă din primăvară, Centrul de Predicţii Climatice din SUA prognoza că un fenomen El Nino se va dezvolta din luna septembrie a acestui an şi va persista pînă în februarie 2013, scrie libertaea.ro.

Zilele trecute, reprezentanţii Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM) au afirmat că un episod El Nino ar putea avea loc în octombrie, iar efectele imediate se vor simţi în Europa şi în America de Nord, temperaturile fiind peste valoarea normală, iar precipitaţiile, foarte reduse. Prognozele pe termen scurt ale meteorologilor arată că, deşi sfîrşitul acestei luni vine cu temperaturi de pînă la 32 de grade, începutul lui octombrie va aduce o răcire a vremii şi ploi slabe.

De asemenea, iarna e previzionată de OMM a fi una mai caldă decît în mod normal în prima perioadă, urmată de episoade de vreme severă şi de ninsori abundente de tipul celor care au avut loc şi anul trecut.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
271 locuitori

Rediul de Jos este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 271 de oameni. Satul Rediul de Jos a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.