Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 iunie 2016, 15:00 Natura şi turismul views 6370
Moldovenii din stînga Nistrului solicită tot mai multe vize
11 iunie 2016, 15:00 Natura şi turismul views 6370

Moldovenii din stînga Nistrului solicită tot mai multe vize

"Circa o jumătate din populaţia Moldovei încă deţine paşapoarte simple, nu biometrice. În legătură cu aceasta, ei nu pot beneficia de regimul liberalizat de vize în state UE şi altele. Cel mai des vizele sînt solicitate de pensionari sau diferite delegaţii, studenţi", despre aceasta a declarat joi, într-o conferinţă de presă Şeful Secţiei consulare a Ambasadei Ungariei în Moldova , Gyula Levente Sass.

Potrivit spuselor sale, "în anul 2013, 18 mii de cetăţeni au depus cereri de obţinere a vizei, în 2014 – 5 mii, 2015 – 1 mie, iar în prezent au fost recepţionate circa 300 de cereri", a spus diplomatul.

Oficialul a remarcat și creşterea cererilor de vize din partea locuitorilor Transnistriei.

"Perioada de perfectare a actelor durează pînă la 10 zile şi poate fi prelungită pînă la 30 de zile, dar, de regulă, Centrul oferă cetăţenilor un răspuns în decurs de cinci zile", a spus şeful Secţiei consulare.

Centrul Comun de Vize s-a deschis în Moldova în primăvara anului 2007. Acum, la Centru sînt perfectate vize pentru cetăţenii Moldovei în 17 ţări.

Reamintim că deținătorii pașapoartelor biomitrice moldovenești nu au nevoie de vize de scurt sejur . Călătoria fără NU VĂ OFERĂ dreptul la: MUNCĂ, STUDII (sejur mai mult de 90 de zile), MIGRARE și REÎNTREGIREA FAMILIEI. Pentru a munci, migra sau studia este necesară obținerea vizei de lung sejur - Viza de tip D (Viza națională). Mai multe informații la subiect pot fi găsite AICI.

Cuvinte cheie:

Transnistria , viza , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1502
Populația:
35488 locuitori
Logo

Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat  în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.