Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 martie 2016, 11:59 Natura şi turismul views 7259
Din toamna acestui an vor fi interzise tăierile rase în păduri
03 martie 2016, 11:59 Natura şi turismul views 7259

Din toamna acestui an vor fi interzise tăierile rase în păduri

Din luna octombrie 2016 vor fi interzise tăierile rase în pădurile naturale. Astfel, în pădurile unde cresc stejari, fagi, paltini şi frasini nu se vor mai face defrişări totale. Declaraţia a fost făcută de ministrul mediului Valeriu Munteanu în cadrul dezbaterilor publice la tema „Ce înseamnă câteva mii de hectare de pădure scoase la tăiat pentru despădurita Republică Moldova?" organizate de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Potrivit ministrului, acest lucru nu s-a mai făcut anterior de la obţinerea independenţei de către Republica Moldova. „Acest lucru s-a făcut pentru că teiul, stejarul şi gorunul, care au trăit 300 de ani, o să mai trăiască încă 300, nu este nevoie să fie tăiat. Dacă într-un parchet de un hectar există 20-30 de copaci care sunt bolnavi, trebuie extraşi şi sădiţi alţii", a menţionat Valeriu Munteanu.

Ordinul respectiv a fost elaborat de Asociaţia „Moldsilva" în comun cu specialiştii Ministerului Mediului. Potrivit Agenţiei, toate aceste schimbări au ca scop, între altele, protejarea şi stoparea diminuării suprafeţelor pădurilor naturale, menţinerea echilibrului ecologic şi conservarea biodiversităţii, ecosistemelor forestiere.

Totodată, ordinul prevede că întreprinderile silvice vor efectua reevaluarea parchetelor destinate lucrărilor de toamnă 2016 şi anului 2017.

Discuţiile de miercuri, 2 martie, fac parte din ciclul de dezbateri publice desfăşurate de către Agenţia de presă IPN, în co-producţie cu Radio Moldova şi susţinute de Fundaţia germană „Hanns Seidel".

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

paduri , interdicţie , natura , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.