Go to section: Nature and tourism
03 march 2016, 11:59 Nature and tourism views 7254
Din toamna acestui an vor fi interzise tăierile rase în păduri
03 march 2016, 11:59 Nature and tourism views 7254

Din toamna acestui an vor fi interzise tăierile rase în păduri

Din luna octombrie 2016 vor fi interzise tăierile rase în pădurile naturale. Astfel, în pădurile unde cresc stejari, fagi, paltini şi frasini nu se vor mai face defrişări totale. Declaraţia a fost făcută de ministrul mediului Valeriu Munteanu în cadrul dezbaterilor publice la tema „Ce înseamnă câteva mii de hectare de pădure scoase la tăiat pentru despădurita Republică Moldova?" organizate de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Potrivit ministrului, acest lucru nu s-a mai făcut anterior de la obţinerea independenţei de către Republica Moldova. „Acest lucru s-a făcut pentru că teiul, stejarul şi gorunul, care au trăit 300 de ani, o să mai trăiască încă 300, nu este nevoie să fie tăiat. Dacă într-un parchet de un hectar există 20-30 de copaci care sunt bolnavi, trebuie extraşi şi sădiţi alţii", a menţionat Valeriu Munteanu.

Ordinul respectiv a fost elaborat de Asociaţia „Moldsilva" în comun cu specialiştii Ministerului Mediului. Potrivit Agenţiei, toate aceste schimbări au ca scop, între altele, protejarea şi stoparea diminuării suprafeţelor pădurilor naturale, menţinerea echilibrului ecologic şi conservarea biodiversităţii, ecosistemelor forestiere.

Totodată, ordinul prevede că întreprinderile silvice vor efectua reevaluarea parchetelor destinate lucrărilor de toamnă 2016 şi anului 2017.

Discuţiile de miercuri, 2 martie, fac parte din ciclul de dezbateri publice desfăşurate de către Agenţia de presă IPN, în co-producţie cu Radio Moldova şi susţinute de Fundaţia germană „Hanns Seidel".

Source: www.ipn.md

Keywords:

paduri , interdicţie , natura , copac

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.