Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 mai 2014, 10:45 Natura şi turismul views 4811
Bazinele acvatice din Moldova vor fi populate cu rațe din Ungaria
Foto: replicahd.ro
18 mai 2014, 10:45 Natura şi turismul views 4811

Bazinele acvatice din Moldova vor fi populate cu rațe din Ungaria

Foarte curînd cinci mii de rațe sălbatice vor apărea pe lacurile și rîurile din țară, transmite publika.md.

Societatea Vînătorilor și Pescarilor din Republica Moldova a achiziţionat din Ungaria un lot de răţuşte, costul total al căruia este de 17.000 de euro. Păsările vor putea fi vînate numai peste un an, pînă atunci rațele sălbatice mari vor fi îngrijite și protejate de braconieri.

Răţuştele sălbatice vor fi distribuite în 26 de raioane din țară. Primele 350 de exemplare se acomodează deja pe unul dintre bazinele acvatice din Străşeni.

"În fiecare zi urmărim răţuştele, le aducem hrană. Pe parcursul a trei luni vom folosi circa 500 de kilograme de nutreţ", a spus președintele Societății Vînătorilor și Pescarilor din raionul Străşeni, Ion Sîrbu.

Creşterea rațelor sălbatice în Republica Moldova, deocamdată, este nerentabilă.

"Costul unui pui de rață sălbatică crescut de noi nu depășea 70 de lei. Acum am cumpărat răţuşte cu trei euro pe exemplar. Pentru completarea populației este nevoie de cel puțin 10-15 de mii de rațe", a comunicat președintele Societății Vînătorilor și Pescarilor, Oleg Ciocoi.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

pasari , resurse acvatice , Moldova , Ungaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.