Go to section: Nature and tourism
18 may 2014, 10:45 Nature and tourism views 4806
Bazinele acvatice din Moldova vor fi populate cu rațe din Ungaria
Photo: replicahd.ro
18 may 2014, 10:45 Nature and tourism views 4806

Bazinele acvatice din Moldova vor fi populate cu rațe din Ungaria

Foarte curînd cinci mii de rațe sălbatice vor apărea pe lacurile și rîurile din țară, transmite publika.md.

Societatea Vînătorilor și Pescarilor din Republica Moldova a achiziţionat din Ungaria un lot de răţuşte, costul total al căruia este de 17.000 de euro. Păsările vor putea fi vînate numai peste un an, pînă atunci rațele sălbatice mari vor fi îngrijite și protejate de braconieri.

Răţuştele sălbatice vor fi distribuite în 26 de raioane din țară. Primele 350 de exemplare se acomodează deja pe unul dintre bazinele acvatice din Străşeni.

"În fiecare zi urmărim răţuştele, le aducem hrană. Pe parcursul a trei luni vom folosi circa 500 de kilograme de nutreţ", a spus președintele Societății Vînătorilor și Pescarilor din raionul Străşeni, Ion Sîrbu.

Creşterea rațelor sălbatice în Republica Moldova, deocamdată, este nerentabilă.

"Costul unui pui de rață sălbatică crescut de noi nu depășea 70 de lei. Acum am cumpărat răţuşte cu trei euro pe exemplar. Pentru completarea populației este nevoie de cel puțin 10-15 de mii de rațe", a comunicat președintele Societății Vînătorilor și Pescarilor, Oleg Ciocoi.

Source: publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.