Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 17387 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Plăcinte cu varză din aluat de drojdii

Mod de preparare:

Drojdiile şi zahărul se dizolvă în apă caldă, se toarnă un pahar de faină, se frămîntă, plămădeala se presară cu faină, se acoperă cu un şerveţel şi se pune la cald pentru 1-2 ore. După aceasta în plămădeală se adaugă 2 ouă, sarea şi făina care a rămas. Aluatul se frămîntă, apoi se adaugă untul, se mai frămîntă o dată şi se lasă încă pentru 2-3 ore. În timp ce aluatul dospeşte, se mai frămîntă o dată sau de două ori. Aluatul se împarte în bucăţele nu prea mari, se formează bile, se acoperă cu un şerveţel uscat şi se lasă pentru 5-7 minute. Apoi se întind foi cu grosimea de 7-10 mm, în mijlocul fiecărei foi se pune umplutura, marginile se lipesc. Se formează plăcintele, se pun în tăvi unse cu ulei, peste 10-15 minute se ung cu ou şi se coc la temperatura de 230-240 °C.
Plăcintele fierbinţi se ung cu unt topit.

Prepararea umpluturii: Varza se taie fidea, se pune într-un vas cu fundul gros, se sărează, se adaugă uleiul şi apa, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă pînă devine moale. Se răceşte, se adaugă oul, ceapa prăjită, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  •  3½ pahare făină de grîu,
  • 3 ouă,
  • 70 g unt,
  • 1 lingură ulei,
  • 2 linguriţe zahăr,
  • 10 g drojdii,
  • 1½ pahare apă,
  • ½ linguriţă sare.

Pentru umplutură:

  • 2/3 căpăţînă de varză,
  • 4 cepe,
  • 1 ou,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri apă,
  • sare,
  • 4 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Topala

Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
896 locuitori

Topala este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Topala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Cimișlia și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 896 de oameni. Satul Topala a fost menționat documentar în anul 1805.

Citeşte mai departe