Mergi spre compartimentul: Istoria
26 mai 2018, 12:40 Istoria views 15050
Istoria conspirativă a Europei. Ordinul Sionului și templierii
26 mai 2018, 12:40 Istoria views 15050

Istoria conspirativă a Europei. Ordinul Sionului și templierii

Veaceslav Matveev

În materialele anterioare am examinat formarea Ordinului Templierilor și cum a fost acesta influențat de învățăturile gnosticilor, bogomililor și catarilor. Acum vom reflecta influența altor tradiții și misterii sacrale asupra Ordinului Templului. Începuturile unui nou proiect Rolul decisiv în formarea Ordinului Templierilor i-a aparținut Prioratului Sion, numit și Ordinul Sion. Primul dintre cercetătorii contemporani, care a pomenit ordinul Prioratul Sion, a fost orientalistul și istoricul francez Rene Grusse.

A făcut-o în lucrarea „Istoria cruciadelor și a statului cruciaților în Ierusalim" Așadar, ce e cu această organizație și în ce constă esența ei mistică și istorică? Ordinul templierilor, format în anul 1118, pînă în 1188 a avut cu ordinul Sionului un mare magistru comun. Inițial, acest prim ordin regal din Palestina se numea și mai patetic – Frăția Călăreților Mormîntului Maicii Domnului din Ierusalim. Acest ordin regal, cel mai secret, al descendenților merovingienilor – primilor împărați ai francilor din Țara Sfîntă, prevala asupra tuturor celorlalte instituții conspirative ale cruciaților. Imperiul medieval al urmașilor lui David, regele evreilor, a fost glorificat anume de vizionarii lui tainici. Creierul acestui proiect își avea rădăcinile anume în această frăție, dislocată în mănăstirea creată pe locul bisericii Adormirii Maicii Domnului de pe muntele Sion. Astăzi s-a păstrat doar capela cu galeria de sud, care cîndva era chiar deasupra odăii în care a avut loc Cina cea de Taină. Acum, conform unor date, aici se află mormîntul regelui David.

Știm că primul guvernator al Palestinei a fost Gottfried, Duce de Lotharingia de Jos (decedat în 1100). Însă el a fost doar custodele tronului din Ierusalim, iar după decesul lui neașteptat, pe tron a urcat fratele său Baldwin I. El a preluat titlul de rege al Ierusalimului și a asigurat susținere Ordinului Sfîntului Mormînt, apoi și Ordinului Sionului, iar ulterior – templierilor. Dacă e să vorbim despre primele două, Ordinul Sfîntului Mormînt a fost un mare mister. Era unul dintre primele din Palestina, doar ulterior cruciații au format alte frății – militare și monahale – ca de exemplu Ordinul Ospitalierilor, Ordinul Teutonic, Ordinul Sf. Lazăr și așa mai departe.

Iar Ordinul Sionului a devenit stîlpul tronului dinastiei creștine guvernante. Această dinastie a devenit într-o clipă egală cu toate casele regale din Europa, iar în unele privințe chiar și mai importantă. În Est se năștea un nou proiect, care în scurt timp va cuprinde toate dinastiile de monarhi ale Europei. Aveau viitor doar cei care puteau nu doar să proslăvească vechimea și noblețea neamului lor, dar și să dovedească dreptul la moștenirea sfîntă. Vechea aristocrație feodală pleca în neant. În Palestina apărea tradiția celor însemnați de un semn divin, nu doar de prezența "sîngelui albastru". Pe ea s-a bazat ordinul creat la Ierusalim de regele Baldwin I.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

istoria , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.