Go to section: History
26 may 2018, 12:40 History views 14981
Istoria conspirativă a Europei. Ordinul Sionului și templierii
26 may 2018, 12:40 History views 14981

Istoria conspirativă a Europei. Ordinul Sionului și templierii

Veaceslav Matveev

În materialele anterioare am examinat formarea Ordinului Templierilor și cum a fost acesta influențat de învățăturile gnosticilor, bogomililor și catarilor. Acum vom reflecta influența altor tradiții și misterii sacrale asupra Ordinului Templului. Începuturile unui nou proiect Rolul decisiv în formarea Ordinului Templierilor i-a aparținut Prioratului Sion, numit și Ordinul Sion. Primul dintre cercetătorii contemporani, care a pomenit ordinul Prioratul Sion, a fost orientalistul și istoricul francez Rene Grusse.

A făcut-o în lucrarea „Istoria cruciadelor și a statului cruciaților în Ierusalim" Așadar, ce e cu această organizație și în ce constă esența ei mistică și istorică? Ordinul templierilor, format în anul 1118, pînă în 1188 a avut cu ordinul Sionului un mare magistru comun. Inițial, acest prim ordin regal din Palestina se numea și mai patetic – Frăția Călăreților Mormîntului Maicii Domnului din Ierusalim. Acest ordin regal, cel mai secret, al descendenților merovingienilor – primilor împărați ai francilor din Țara Sfîntă, prevala asupra tuturor celorlalte instituții conspirative ale cruciaților. Imperiul medieval al urmașilor lui David, regele evreilor, a fost glorificat anume de vizionarii lui tainici. Creierul acestui proiect își avea rădăcinile anume în această frăție, dislocată în mănăstirea creată pe locul bisericii Adormirii Maicii Domnului de pe muntele Sion. Astăzi s-a păstrat doar capela cu galeria de sud, care cîndva era chiar deasupra odăii în care a avut loc Cina cea de Taină. Acum, conform unor date, aici se află mormîntul regelui David.

Știm că primul guvernator al Palestinei a fost Gottfried, Duce de Lotharingia de Jos (decedat în 1100). Însă el a fost doar custodele tronului din Ierusalim, iar după decesul lui neașteptat, pe tron a urcat fratele său Baldwin I. El a preluat titlul de rege al Ierusalimului și a asigurat susținere Ordinului Sfîntului Mormînt, apoi și Ordinului Sionului, iar ulterior – templierilor. Dacă e să vorbim despre primele două, Ordinul Sfîntului Mormînt a fost un mare mister. Era unul dintre primele din Palestina, doar ulterior cruciații au format alte frății – militare și monahale – ca de exemplu Ordinul Ospitalierilor, Ordinul Teutonic, Ordinul Sf. Lazăr și așa mai departe.

Iar Ordinul Sionului a devenit stîlpul tronului dinastiei creștine guvernante. Această dinastie a devenit într-o clipă egală cu toate casele regale din Europa, iar în unele privințe chiar și mai importantă. În Est se năștea un nou proiect, care în scurt timp va cuprinde toate dinastiile de monarhi ale Europei. Aveau viitor doar cei care puteau nu doar să proslăvească vechimea și noblețea neamului lor, dar și să dovedească dreptul la moștenirea sfîntă. Vechea aristocrație feodală pleca în neant. În Palestina apărea tradiția celor însemnați de un semn divin, nu doar de prezența "sîngelui albastru". Pe ea s-a bazat ordinul creat la Ierusalim de regele Baldwin I.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

istoria , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
612 locuitori

Blindeşti este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 612 oameni. Satul Blindești a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.