Section filter

Șutova Livia

Livia Șutova – actriţă de teatru și film.

Născută la 30 decembrie 1925 în satul Jucovca, regiunea Gorki, Rusia. A absolvit Studioul Teatral de pe lîngă Teatrul Dramatic din Saratov, în anul 1947. Tot la acest teatru își începe cariera actoricească.

Primele sale roluri pe scena Teatrului din Saratov: Anuşca în piesa lui L. Leonov "Un om simplu", Maşenica în piesa omonimă a lui A. Afinoghenov, Nina în "Mascarada" de M. Lermontov, Cleopatra în piesa "Antoniu șiCleopatra" de W. Shakespeare. Pentru aceste roluri interpretate de ea cu mare măiestrie i-a fost conferit titlul de Artistă a Poporului din RSFSR.

Mutîndu-se cu traiul la Chişinău ea devine actriţă la Teatrul Dramatic Rus "A. Cehov", unde joacă roluri centrale: Ghelena în "Melodia Varşoviană" de L. Zorin, Ranevskaia în "Trei surori" de A. Cehov. Se produce şi la studioul "Moldova-film" în pelicula regizorilor V. Diomin şi D. Motornîi "Nume salvat". În anul 1973 actriţei i-a fost acordat titlul de Aritisă Emerită a RSSM.

Settlements of Moldova and Diaspora

Hristici

Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1240 locuitori

Hristici este un sat şi comună din raionul Soroca. Hristici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1240 de oameni. Satul Hristici a fost menționat documentar în anul 1639.

Read more