Calaşnicov Andrei

Andrei Calaşnicov ‒ operator.

Născut la 26 iunie 1957 în satul Davenda raionul Mogocinsk, regiunea Cita, Rusia. A absolvit Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1989 şi a activat în calitate de operator al filmelor documentare şi artistice le studioul „Moldova-film", devenind unul din cei mai prolifici specialişti din domeniu. În cei 20 de ani de activitate a realizat circa 36 de filme de diferite genuri. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Asistent de operator, filme artistice:

„Totul putea fi altfel", 1982,

„Fii fericită, Iulia", 1983,

„Cum să devii celebru", 1984,

„Răsăritul zbuciumat", 1984,

„Cale întoarsă nu există", 1985,

„Iona", 1987,

„Am onoarea", 1987,

„Calea spre baştină", 1987.

Operator-secund:

„Oaspetele ceresc", 1988,

„Carităţi clandestine", 1989.

Operator:

„Binecuvîntarea", 1989, artistic, de scurt mesaj.

„Alte voci", 1989, artistic.

Documentare:

„Dincolo de viaţă", 1990,

„Diagnoza ‒ comă", 1990,

„Odochia", 1990,

„Extratereştrii", 1990,

„Sus în deal", 1990,

„Un caz proscris", 1991,

„Salvarea emoţională", 1991,

„Epoca Vărsătorului", 1991,

„Portiţa", 1992,

„Ea se va întoarce", „Telefilm-Chişinău", 1992,

„O cameră albă", 1992, studioul „Tranzit",

„Exercise în alb", 1992, studioul „Tranzit",

„Nu poţi fi tramvai", 1992,

„Iluzia", 1993,

„Mîine iar va răsări soarele", 1993,

„Umbre", „Flux-film", 1993,

„Triumfalnica" 1993,

„Ungheni", 1993,

„Orheiul Vechi", 1994,

„Cînd ţara ne cheamă", 1994, studioul „Arieli".

Settlements of Moldova and Diaspora

Pereni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1521
Populația:
1331 locuitori

Pereni este un sat din cadrul comunei Paşcani, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1331 de oameni. Satul Pereni a fost menționat documentar în anul 1521.

Read more