Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iunie 2015, 16:42 Opere de artă views 12361
Nuntă în penitenciarul de la Cricova (Foto)
09 iunie 2015, 16:42 Opere de artă views 12361

Nuntă în penitenciarul de la Cricova (Foto)

Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului nr.15-Cricova şi soţia sa de la libertate, şi-au jurat credinţă şi iubire veşnică în faţa altarului.

Cununia religoasă a avut loc în biserica cu Hramul „Naşterea Maicii Domnului" de pe teritoriul instituţiei de detenţie şi a fost oficiată de preoţii capelani ai sistemului penitenciar, Nicolae şi Andrei.

Evenimentul nu s-a deosebit cu nimic de o cununie de la libertate. Mireasa, în vîrstă de 25 de ani, a optat pentru o rochie albă, iar mirele a purtat un costum negru clasic. La ceremonie au fost prezenţi naşii celor doi, dar şi rudele de la libertate.

Căsătoria civilă a tinerilor a avut loc în anul 2014, după gratiile penitenciarului de la Cricova, iar de curînd, aceştia au hotărît să-şi unească destinele şi în faţa lui Dumnezeu.

La finalul slujbei religioase, părintele a felicitat tinerii însurăţei cu prilejul celebrării căsătoriei şi i-a îndemnat să petreacă viaţa în curăţie, ascultare, răbdare şi iubire faţă de Dumnezeu.

Precizăm că astfel de evenimente care au loc în viaţa persoanelor private de libertate, au un impact pozitiv asupra comportamentului acestora, motivîndu-i să aibă un comportament responsabil şi fără abateri în perioada detenţiei.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

casatorie , Moldova , inchisoare , nunta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.