Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 martie 2016, 15:57 Stilurile dansului moldovenesc views 7206
Primăria Ungheni a mobilizat orășenii într-o campanie de salubrizare de proporţii (Foto)
24 martie 2016, 15:57 Stilurile dansului moldovenesc views 7206

Primăria Ungheni a mobilizat orășenii într-o campanie de salubrizare de proporţii (Foto)

Primăria orașului Ungheni a lansat o campanie de salubrizare cu genericul "Iubeşte-ţi oraşul curat" care se desfăşoară în perioada 19 martie – 30 aprilie.

"În acest an vom derula o campanie mult mai extinsă. Ne-am propus să implicăm cît mai multă lume, iar fiecare instituţie publică, agent economic sau organizaţie neguvernamentală va avea misiuni concrete pentru anumite sectoare din localitate. Întreprinderile municipale specializate vor asigura evacuarea deşeurilor", a menţionat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.

Potrivit primarului, în primăvara curentă vor fi finalizate lucrările de amenajare a parcului din Cartierul Tinereţii. "Am creat acest parc anul trecut. O mare parte din copacii plantaţi s-au prins, mai avem de îndeplinit unele lucrări ca la sfîrşitul acestui bilunar ecologic să dăm parcul în folosinţă. Va fi o grădină publică deosebită cu o compoziţie sculpturală la care lucrează cunoscutul artist plastic Ion Zderciuc, originar din Ungheni", a precizat edilul.

Primarul de Ungheni a afirmat că datorită campaniilor de salubrizare care se desfăşoară cu regularitate în oraş, s-a reuşit soluţionarea mai multor probleme legate de curăţenia localităţii.

"Astăzi nu mai este situaţia care era cu şapte ani în urmă cînd aveam la Ungheni aproape 30 de gunoişti neautorizate. Mai apare cîte una pe la periferie, dar este imediat localizată şi înlăturată. Este îmbucurător că tot mai mulţi orăşeni conştientizează faptul că e mai bine să locuieşti într-un oraş curat. În acest an am planificat o campanile de sensibilizare a populaţiei, mai ales a localnicilor din apropierea zonelor cu probleme. Vom urmări ca toţi să participe la acţiunile de salubrizare, or, astfel vor fi interesaţi să păstreze curăţenia", a subliniat Ambros.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

primaria , Ungheni , curăţenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1240 locuitori

Hristici este un sat şi comună din raionul Soroca. Hristici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1240 de oameni. Satul Hristici a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.