Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 mai 2016, 15:15 Muzica populară views 8117

19 mai 2016, 15:15 Muzica populară views 8117

"Pasul spre Victorie" la Cahul (Foto)

Pe data de 10 mai, la invitația administrației Liceului "Dimitrie Cantemir", prospectorii militari ai proiectului "Pasul spre Victorie" au vizitat orașul Cahul, ca să povestească despre eforturile pe le fac în vederea perpetuării memoriei eroilor Războiului pentru Marelui Război pentru Apărarea Patriei pe teritoriul Republicii Moldova, realizat de către organizațiile obștești: "Clubul Istorico-patriotic Rus" și "August".

Activistul proiectului, prospectorul Valerie Berelevici le-a povestit liceenilor despre: căutarea mormintelor militare care nu au fost luate la evidență; munca depusă pentru identificarea numelor soldaților sovietici căzuți în lupte; restaurarea monumentelor și a memorialelor în raioanele republicii. Totodată au fost prezentate fotografii și înregistrări video de la evenimentele desfășurate de organizațiile de căutare în diferiți ani. Liceenii și profesorii au ascultat cu mare interes istorisirea prospectorului, exprimîndu-și dorință fierbinte de a participa la activitățile de căutare ale proiectului, povestind și ei la rîndul lor despre inițiativele Liceului privind educația patriotică a tineretului.

Notă informativă: din anul 2011, proiectul militar-memorial "Pasul spre Victorie" desfășoară o campanie de informare a populației Republicii Moldova cu privire la activitățile organizațiilor non-guvernamentale pentru a perpetua memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. De la începutul lansării proiectului au fost desfășurate întîlniri cu zeci de grupuri educaționale, administrațiile localităților din Moldova, Transnistria și Găgăuzia, informații cu privire la rezultatele lucrărilor de căutare și activitatea militar-memorială apare în mod constant în sursele mass-media.

Cuvinte cheie:

război , victorie , Cahul , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.