Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 august 2022, 14:30 views 1861
Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală
Foto: Profimedia Images
19 august 2022, 14:30 views 1861

Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală

Fostul președinte de stat Igor Dodon s-a prezentat în ziua de vineri, 19 august, la Procuratura Generală. Conform informațiilor oferite de procurora Mariana Cherpec, acesta ar fi venit pentru a lua cunoștință cu materialele cauzei penale „Energocom”.

Fostul președinte de stat a fost salutat cu aplauze în momentul în care a ieșit din sediul instituției, de către oamenii ce fusese adunați la un protest, organizat de Partidul „Șor”. Simpatizanții fracțiunii s-au adunat pentru a cere eliberarea deputatei Marina Tauber, pentru a-și arăta nemulțumirea și a cere demisia actualei guvernări.

Anterior, Dodon venise cu o reacție în ceea ce privește episodul în care este vizat în dosarul generic „Energocom”. Dodon susține că dosarul în care i se incriminează săvîrșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat „este trucat”.

Igor Dodon este învinuit că din poziția pe care o avea la acel moment, a semnat avizul în baza căruia, în mai 2008 de către directorul general al SA „Energocom” a fost încheiat contractul privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, cu o compania străină, din Ungaria, în volum de 2 320 000 000 kw/h, pentru perioada lunilor mai 2008 - iunie 2009, contrar prevederilor art. 82 al Legii nr. 1134 din 02.04.1997 cu privire la societățile pe acțiuni.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
1439 locuitori

Obileni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Obileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1439 de oameni. Satul Obileni a fost menționat documentar în anul 1540 cu denumirea Odaia Delarului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.