Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 februarie 2022, 10:30 views 2470
Noi restricții anti-COVID-19 în Chișinău
10 februarie 2022, 10:30 views 2470

Noi restricții anti-COVID-19 în Chișinău

Chișinăul aplică noi măsuri pentru combaterea răspîndirii COVID-19. Deciziile au fost luate miercuri, 9 februarie, în cadrul ședinței a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău, informează Noi.md.

Potrivit primăria, se permite reluarea activităților extracurriculare în instituțiile de învățămînt din Chișinău cu prezența fizică a copiilor. Acest lucru va fi posibil imediat după publicarea ultimei decizii a Comisiei.

Ce ține de activitatea teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, bibliotecilor, muzeelor, se va desfășura doar la capacitate de 50% din numărul de locuri existente. Fiecare persoană care va dori să participe la spectacole sau concerte va fi obligată să prezinte certificatul COVID-19.

Activitățile organizate în aer liber se vor desfășura în spațiile destinate cu respectarea tuturor normelor de sănătate publică cum ar fi purtatul măștii, dezinfectarea mîinilor, păstrarea distanței sociale de minim un metru.

Trebuie precizat, începînd de sîmbătă, 22 ianuarie, au intrat în vigoare restricțiile stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Ultima hotărîre a CNESP a fost adoptată pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și a prezenței tulpinii omicron pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, din 22 ianuarie accesul în incinta tuturor spaţiilor comerciale, spaţiilor de deservire şi agrement de tip închis se permite doar în baza prezentării certificatului COVID-19.

Este de menționat că fac excepție unitățile alimentare, farmaciile, orice unitate de comercializare specializată sau nespecializată de produse alimentare, unitățile de comercializare a produselor pentru animalele de companie, cele de comercializare a produselor de igienă, unitățile medicale de vaccinare, băncile, organizațiile de creditare non-bancare, serviciile poștale, furnizorii de servicii comunale, birourile de asigurare, birourile operatorilor de telecomunicații și casele de schimb valutar. În rest, în celelalte unități se cere certificatul COVID.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , coronavirus , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.