Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 decembrie 2021, 15:30 views 2374
Mai multe întreprinderi strategice riscă să fie deconectați de la canalizare
15 decembrie 2021, 15:30 views 2374

Mai multe întreprinderi strategice riscă să fie deconectați de la canalizare

Mai multe întreprinderi strategice ar putea fi deconectate de la rețeaua publică de canalizare începînd cu săptămîna viitoare, dacă amenda de 12 milioane de lei aplicată S.A Apă-Canal Chișinău pentru poluarea mediului nu va fi anulată.

Despre aceasta anunță autoritățile municipale care spun că în prezent asupra S.A. ”Apă-Canal Chișinău” are loc un atac raider.

Potrivit autorităților, dacă cei de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu își retrag și nu anulează jupuirea municipiului Chișinău și, nemijlocit, a S.A Apă-Canal Chișinău de 12 milioane de lei, care trebuie să fie achitați de întreprindere, acoprindu-se cei de la Inspectorat cu așa-numita lege, atunci declar public că de săptămîna viitoare și anume de ziua de luni, cei mai mari agenți economici din industria alimentară vor fi deconectați de la rețeaua de canalizare publică.

Totodată, potrivit municipalității și autoritățile centrale ar trebui să se implice direct în soluționarea problemelor privind protecția mediului din Chișinău.

Amintim că societatea pe Acțiuni Apă Canal Chișinău trebuie să achite o amendă de 12 milioane de lei pentru prejudiciile aduse mediului înconjurător.

Inspectoratului pentru Protecția Mediul a stabilit că apa care se scurge de la Stația de Epurare în rîul Bîc, conține bacterii infecțioase de salmonela și cantități de azot care depășesc de șapte ori limita admisă.

Întreprinderea municipală ar trebui să achite penalitățile pentru daunele provocate și să ia măsuri pentru a remedia situația.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , canalizare , deconectare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.