Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 octombrie 2021, 14:00 views 1817
Mina din Chișinău ar putea fi un obiectiv turistic
08 octombrie 2021, 14:00 views 1817

Mina din Chișinău ar putea fi un obiectiv turistic

Primăria capitalei intenționează să identifice soluții și surse financiare pentru menținerea în stare de funcționare a SA „Mina Chișinău" transmite moldpres.md.

Un grup de reprezentanți ai primăriei și Consiliului Municipal au efectuat o vizită de lucru la obiectivul sus-numit, unde au evaluat situația existentă și au constatat problemele care ar putea afecta buna funcționare a minei de calcar.

Reprezentanții întreprinderii au menționat că apa care se acumulează în prezent în unele galerii este extrasă și folosită de către regiile municipale. De asemenea aceștia au declarat că a fost executat un studiu de fezabilitate care a arătat riscurile ce pot apărea, dar și modul de intervenție a municipalității pentru a le preveni.

În context, unii consilieri municipali au venit cu propunerea de a investi surse din bugetul local pentru ca Mina Chișinău să poată funcționa, iar pe viitor să devină un obiectiv turistic.

SA „Mina Chișinău" se ocupă cu extragerea pietrei calcaroase și a fost înființată în anul 1969. Obiectivul se află la periferia Chișinăului, în sectorul Rîșcani și este în stare de funcționare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , turism , atracții turistice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
319 locuitori

Ocniţa-Răzeşi este un sat din cadrul comunei Cucuruzeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Ocniţa-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.