Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 august 2021, 12:30 views 2742
La Centrul COVID-19 de la Moldexpo au fost activate suplimentar trei secții
20 august 2021, 12:30 views 2742

La Centrul COVID-19 de la Moldexpo au fost activate suplimentar trei secții

La Centrul COVID-19 de la Moldexpo, unica instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu SARS CoV-2, au fost activate ieri suplimentar trei secții cu 200 paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare.

Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de facebook.

”Urmărim cu ingrijorare evoluția epidemiologică a noilor cazuri zilnice de coronavirus. Specialiștii în sănătate publică ne atenționează despre un nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta. Statisticile din ultimele zile ne arată mai multe solicitări pentru internare, pacienți cu forme medii și grave”, a mai scris edilul.

 Totodată acesta a menționat că, capacitatea deplină a Centrului COVID-19 este de 340 paturi de staționar (pentru tratament) și 100 paturi de triaj.

”La fel, vor putea fi suplinite pînă la 24 paturi de terapie intensivă. Am mobilizat suplimentar și personal medical, la fel, am asigurat cu echipamente medicale, medicamente și consumabile unitățile curative nou activate la Centrul de la Moldexpo. Între timp, avem definitivat Planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în mun. Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus. Totodată, fortificăm asistența medicală primară, echipele medicilor de familie pentru monitorizarea eficientă și tratamentul la domiciliu al pacienților cu forme ușoare, pentru intensificarea imunizării anti-COVID pentru populația încă nevaccinată. Epidemiologii ne indică insistent purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile închise, păstrarea distanței fizice și dezinfectarea sau spălatul cît mai des pe mîini”, spune Ceban.

De menționat că sîmbătă, 21 august, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău unde vor fi discutate acțiunile necesare în continuare pentru a ține pandemia sub control.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
2050 locuitori

Cuconeştii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Cuconeştii Noi şi Cuconeştii Vechi. Satul este amplasat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ, la 33 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constitue 2050 locuitori. Satul Cuconeştii Noi a fost întemeiat în anul 1870. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.