Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 octombrie 2012, 10:42 views 14377
25 octombrie 2012, 10:42 views 14377

Grădina Zoologică din Chişinău va avea specii noi de animale

Mamiferele, care costă peste o sută de mii de euro, sînt donate de Grădina Zoologică din Estonia. Animalele urmează să ajungă în Republica Moldova peste două săptămâni.

La Menajerie urmează să fie aduse aproape 30 de animale, printre care turul caucazian, suricate, dar şi maimuţele Marmoset, care sunt considerate cele mai mici primate din lume - măsoară doar 14 centimetri în lungime. Toate sunt o premieră pentru Grădina Zoologică din Chișinău.

Animalele vor parcurge un drum lung. Din Estonia, acestea vor fi aduse cu două camioane special amenajate.

Animalele urmează să ajungă la Chișinău în două săptămâni. Ultima dată, Grădina Zoologică a primit o donaţie de o asemenea valoare acum 5 ani, de la o menajerie din Polonia. 

Cuvinte cheie:

Chisinau , gradina zoologica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
658 locuitori

Condrița este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Condrița este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 658 de oameni. Satul Condrița a fost menționat documentar în anul 1657 cu denumirea Condrești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.