Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 ianuarie 2020, 12:00 views 3330
Opinie: Chișinăuienii trebuie să lupte pentru revenirea străzii O. Goga la denumirea sa originală de Irinopol
30 ianuarie 2020, 12:00 views 3330

Opinie: Chișinăuienii trebuie să lupte pentru revenirea străzii O. Goga la denumirea sa originală de Irinopol

Chișinăuienii trebuie să lupte pentru revenirea străzii O. Goga la denumirea sa inițială de str. Irinopol.

De această părere este fostul vice prim-ministru, ex-ministru al Economiei Moldovei, iar acum, expert independent, Alexandru Muravschi, comentînd adresarea parvenită la Consiliul municipal cu inițiativa de a redenumi strada O. Goga în strada A. Suvorov, transmite Noi.md.

Alexandru Muravschi a menționat că, la vremea sa, profitînd de confuzia de ansamblu a orășenilor, de haos, de apariția naționalismului frontist, consiliul municipal Chișinău a adoptat decizia de redenumire a străzii Irinopol în stradă în stradă numită după antisemitul fascist O. Goga. Acum, pe valul creșterii rolului socialiștilor a apărut propunerea de a redenumi str. O. Goga în A. Suvorov.

Potrivit fostului vice prim-ministru, ex-ministru al Economiei, dacă această problemă a apărut din nou, chișinăuienii trebuie să insiste ca străzii O. Goga să-i fie returnată denumirea sa originală str. Irinopol. Mai ales că strada a primit denumirea încă în anul 1834 în cinstea arhiepiscopului Chișinăului și Hotinului, Mitropolitul Grigorie al Irinopolului și Vatopedului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , strada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
97 locuitori

Săghieni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 97 de oameni. Satul Săghieni a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.