Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 noiembrie 2019, 10:05 views 3546
Primăria se mută, iar sediul actual va fi transformat în muzeu
18 noiembrie 2019, 10:05 views 3546

Primăria se mută, iar sediul actual va fi transformat în muzeu

Aparatul central al Primăriei Capitalei urmează să se mute într-un alt sediu de gen "open space", despre aceasta a anunțat în debutul ședinței serviciilor primăriei capitalei din această dimineață, primarul general al capitalei Ion Ceban.

"Primăria nu a fost și încă nu este transparentă și nici eficientă și nici aproape de oameni. Aparatul primăriei în scurt timp va pleca din această clădire. Ideea noastră este să plecăm într-un open space, într-un format corporativ, cu camere de luat vederi unde oamenii o să vadă ce facem și cu ce ne ocupă toată ziua", a anunțat Ceban.

Totodată, acesta a menționat că actualul sediu al primăriei, care se află pe str. Ștefan Cel Mare, colț cu str. Vlaicu Pîrcălab va fi restaurată și ulterior transformat într-un muzeu.

"În scrut timp primăria urmează să fie digitalizată, toată de la servicii și finalizînd ceea ce facem pe intern de asta de azi unii specialiști vor veni în direcțiile dumneavoastră să verifice datele, începînd cu ghișeul electronic și finalizînd cu alte servicii", a menționat edilul capitalei.

Ceban a făcut un apel către toți agenții economici care dispun de spații și care pot veni cu oferte către reprezentanții primăriei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.