Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 decembrie 2018, 11:30 views 7919
Reconstrucţia bazinului “Dinamo”: ce va fi?
03 decembrie 2018, 11:30 views 7919

Reconstrucţia bazinului “Dinamo”: ce va fi?

În luna octombrie, curent, au început lucrările de reconstrucţie a bazinului "Dinamo", de pe strada Gh. Asachi, unitate subordonată Ministerului Afacerilor Interne.

Prima etapă presupune o renovare completă a însăşi baiznului, care nu a mai fost reparată din momentul construcției sale, iar de atunci au trecut aproximativ 50 de ani, anunță logos.press.md.

Potrivit șefului clubului sportiv "Dinamo", Arcadie Bostan, un tender pentru dreptul de a reconstrui bazinul a fost cîștigat de o companie română, care a început să facă lucrărilor planificate. Acestea se desfășoară în conformitate cu cele mai moderne tehnologii, urmînd să fie instalat un nou sistem de filtrare și încălzire a apei, se va înlocui căptușeala cu plăci a bazinului. De asemenea, va fi amenajată zona aferentă.

Vechile vestiare, dușuri și instalații sanitare urmează să fie demolate, deoarece starea lor actuală reprezintă pericol pentru vizitatori. Autorizația pentru demolarea lor a fost deja emisă, iar la cea de-a doua etapă aceste încăperi vor fi reedificate. Proiectul și antreprenorul general al construcției, la fel, urmează să fie selectaţi printr-un tender.

Arcadie Bostan nu a putut spune care vor fi costurile pentru realizarea întregului proiect, deoarece suma finală va fi cunoscută numai după elaborarea proiectului. Finanţarea proiectilului este asigurată din fondurile bugetului de stat.
Potrivit informaţiilor anterioare, prima etapă a lucrărilor a fost estimată la 500 mii dolari.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Bazin , Dinamo , reconstrucţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1564 locuitori

Valea Mare este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buzduganii de Sus, Buzduganii de Jos, Valea Mare și Morenii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1564 de oameni. Satul Valea Mare a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.