Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2018, 11:00 views 11739
Victimele exploziei din bulevardul Moscovei vor primi ajutor
07 octombrie 2018, 11:00 views 11739

Victimele exploziei din bulevardul Moscovei vor primi ajutor

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale în legătură cu explozia care s-a produs, în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe bulevardul Moscovei, 11/5 din municipiul Chișinău.

Premierul a solicitat structurilor responsabile să creeze toate condițiile necesare pentru cazarea temporară și hrana persoanelor sinistrate, dar și acordarea ajutorului medical necesar răniților. A fost solicitată o expertiză tehnică a blocului, dar și una financiară pentru a estima prejudiciile, transmite IPN.

Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, informația despre producerea exploziei a parvenit la ora 22.42. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16 și17. Sub dărâmături au fost descoperite cadavrele unei femei și unui copil, iar un bărbat a decedat la spital.

Persoanele evacuate au fost cazate în sala de sport a Spitalului „Sfânta Treime", fie au ales să meargă la rude și prieteni. Intervenția la fața locului continuă. Sub dărâmături ar putea fi și alte persoane. Deocamdată nu se cunoaște ce a declanșat explozia, dar la etajul 16 a fost descoperită o butelie de gaz, cu robinetul deschis.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu, a declarat că la spital au fost transportate nouă persoane, dimineață rămâneau internate două: o femeie care a suferit traumatisme grave și un pompier, starea căruia este stabilă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a declarat că sub dărâmături ar mai putea fi o bătrână.

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, în blocul în care s-a produs explozia locuiesc 200 de persoane. Zece apartamente au fost deteriorate. În cazul locatarilor din cinci apartamente vor fi căutate soluții pentru cazare pe o perioadă mai lungă. Viceprimarul a mai spus că trebuie efectuată o expertiză tehnică a blocului. Necesită reparații rețelele inginerești, dar și ascensorul.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

explozie , Chisinau , ajutor , victime

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
2240 locuitori

Podoimița este un sat din cadrul comunei Podoima din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 144 km de Chișinău. Populaţia satului Podoimița alcătuia 2 240 oameni în anul 2000. Satul Podoimița a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.