Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 mai 2012, 17:31 views 3754
02 mai 2012, 17:31 views 3754

Plajele din Chişinău vor fi amenajate pînă la finele săptămînii

Deşi sezonul estival a început, Primăria municipiului Chișinău recunoaşte că nu a reuşit se amenajeze plajele. Asta deoarece, în anii precedenţi, aceste lucrări erau efectuate abia la finele lunii mai.

Şeful Asociaţiei „Spaţii Verzi”, Eliferie Hăruţă, a anunţat că deja s-a purces la amenajarea plajelor. “În aproximativ două-trei zile, în toate zonele de odihnă din Chișinău va fi apă. La moment, cabinele se vopsesc, nisipul deja a fost afînat, iar celelalte lucrări urmează să le efectuăm în decurs de o săptămînă”, a spus Hăruţă.

La rîndul său, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca pe viitor amenajarea plajelor să înceapă mai devreme de data de 25 mai. “Pentru anii viitori, să ţinem cont de temperaturi, iar data să fie schimbată, ca să nu ne trezim în situaţia actuală”, a spus Chirtoacă.

Totodată, primarul a solicitat ca şi plaja de la Valea Morilor să fie amenajată corespunzător, chiar dacă instalarea cabinelor de duş va fi posibilă mai tîrziu.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.