Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 martie 2018, 15:30 views 13864
Locuitorii capitalei sînt îndemnați să iasă la Marea Curățenie de primăvară
30 martie 2018, 15:30 views 13864

Locuitorii capitalei sînt îndemnați să iasă la Marea Curățenie de primăvară

Chișinăuienii sînt îndemnați să iasă la Marea Curățenie de primăvară, care va fi organizată sîmbătă, 31 martie, și va cuprinde întregul municipiu Chișinău.

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Vasile Efros, a declarat că acțiunea vizează, în mare parte, parcurile și spațiile verzi din capitală. La dispoziția voluntarilor vor fi puse mănuși și în jur de 10 mii de saci pentru colectarea deșeurilor. Deșeurile colectate vor fi transportate la stația de sortare.

La salubrizarea aleilor din parcuri, muncitorii DGLCA vor interveni mecanizat cu unitățile de transport de tip Hako. În total, în acțiunea de salubrizare urmează a fi implicați în jur de 500 de muncitori ai Direcției generale locativ-comunală și amenajare.

De asemenea, Direcția va interveni cu 30 de unități de transport cu remorcă pentru evacuarea deșeurilor din curțile de bloc, unde gestionarii şi administratorii fondului locativ urmează să organizeze acțiuni de salubrizare. Locatarii sunt îndemnați să se alăture la curățenie.

Și agenții economici sunt chemați să organizeze salubrizarea teritoriului din preajma clădirilor în care activează.

Marea Curățenie de sâmbătă, 31 martie, va începe la ora 09.00, iar adresele unde se va interveni pot fi consultate pe site-ul Primăriei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

curăţenie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
905 locuitori

Brăila este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.23 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 1.97 km. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 905 oameni. Satul Brăila a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.