Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 martie 2018, 14:15 views 12561
Andrei Năstase, candidatul comun al PAS și PPDA
29 martie 2018, 14:15 views 12561

Andrei Năstase, candidatul comun al PAS și PPDA

Liderul PPDA, Andrei Năstase, este candidatul Platformei "Demnitate și Adevăr" și a Partidului "Acțiune și Solidaritate", în frunte cu Maia Sandu, la alegerile locale anticipate din mun. Chişinău. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută în Scuarul Catedralei.

Maia Sandu a declarat că "PAS îndeamnă toate forțele antioligarhice și pro-europene să-l susțină pe Andrei Năstase la alegerile pentru Chișinău".

"Uniţi, sîntem mult mai puternici. Este timpul să acţionăm solidar, astfel ca legea să funcţioneze pentru toţi, iar oamenii să se simtă în siguranţă şi să aibă încrederea zilei de mîine", a mai spus Maia Sandu.

„Fiind conștienți de importanța alegerilor și Chișinău și de câștigarea lor de partidele europene, precum și înțelegând că dezbinarea electoratului european constituie scopul perfid al regimului de acum, asumîndu-ne scopul suprem de a aduce Moldova pe făgașul normalității și democrației declarăm: PAS se angajează să susțină candidatul PPDA la alegerile anticipate din Chișinău", spune secretarul PAS, Igor Grosu.

De asemenea, cei doi politicieni au anunţat că îşi unesc forţele şi vor accelera pregătirile pentru scrutinul parlamentar din toamnă.

Cele două formațiuni au semnat o declarație prin care se angajează că își vor respecta promisiunile și vor fi transparenți la capitolul "cheltuieli".

Realitatea.md amintește că pînă în prezent, și-au anunțat candidații, care se vor înscrie în cursa pentru funcția de primar în municipiul Chișinău următoarele partide: Partidul Liberal, care l-a înaintat pe vicepreședintele formațiunii, Valeriu Munteanu, Partidul Socialiștilor – Ion Ceban, Partidul Democrat a anunțat că va susține un candidat comun al forțelor pro-europene de dreapta, Partidul Politic „Șor" - vicepreședintele orașului Orhei Reghina Apostolova și Partidul Politic „Democrația acasă", care îl va avea drept candidat pe președintele fracțiunii - Vasile Costiuc.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Andrei Năstase , candidat , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.