Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 martie 2018, 11:20 views 9794
Unul din cinci microbuze din Capitală e o
27 martie 2018, 11:20 views 9794

Unul din cinci microbuze din Capitală e o "bombă pe roți"

Fiecare al cincilea microbuz din Capitală nu corespunde cerințelor de transportare a pasagerilor. Este concluzia comună a specialiștilor stațiilor de testare tehnică.

Cel puțin 300 de microbuze au trecut astăzi controlul tehnic. Rezultatele examinării le-au dat, însă, bătăi de cap mai multor șoferi.

Pentru un specialist al stației de testare tehnică fiecare detaliu are importanță. Mai ales cînd vine vorba de verificarea vehiculelor cu care se deplasează mii de pasageri din Capitală.

"Se întîlnește foarte des că sunt stricate parbrizurile. Încă așa o defecțiune foarte deasă mai ales după timpul de iarnă este frîna de mînă."

În capul listei problemelor depistate se află farurile defecte și starea deplorabilă a habitaclului.

Șoferii microbuzelor urmează să se prezinte la stațiile de control tehnic de două ori pe an.

40 de microbuze au picat testul. Pentru acestea mai există, însă, o șansă.

"În această situație conducătorii auto au un termen de pîna la 30 de zile", a spus secretarul de stat al Ministerului Economiei, Sergiu Bucătaru.

Acest șofer poate fi numit un norocos. Microbuzul lui este în stare ideală. El spune, că are grijă personal de acest lucru și ține sub control starea tehnică a acestuia.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , microbuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.