Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 martie 2018, 11:35 views 8413
La Universitatea Tehnică au fost deschise trei laboratoare moderne
21 martie 2018, 11:35 views 8413

La Universitatea Tehnică au fost deschise trei laboratoare moderne

La Universitatea Tehnică din Chişinău au fost deschise trei laboratoare moderne.

Se investeşte tot mai mult în tehnologiile moderne. Dovadă sunt primele trei laboratoare deschise pentru studenţii Universităţii Tehnice.

Viitorii IT-işti şi ingineri speră să iasă mai pregătiţi de pe bancile facultatilor şi să aibă şanse mai mari la angajare. Pentru dotarea laboratoarelor au fost alocate peste 200 de mii de dolari. Proiectul este rezultatul unui parteneriat public-privat, dintre UTM, USAID, Guvernul Suediei şi câteva companii din domeniu.

În laboratoare îşi vor pune cunoştinţele în practică peste 1000 de studenţi de la patru facultăţi cu profil tehnic, electronic, mecanic şi ingineresc.

Platforma Robotino, de exemplu, costă aproximativ de 10 mii de euro şi poate crea diferite aplicaţii. Costul proiectului se ridică la 230 de mii de euro, dintre care 100 de mii au fost oferiţi prin Proiectul de Competitivitate din Moldova. Universitatea Tehnică a renovat sălile de laborator, investind peste un milion de lei.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

universitatea , laborator

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.