Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2017, 15:00 views 5107
La Chișinău a fost marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane
18 octombrie 2017, 15:00 views 5107

La Chișinău a fost marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane

Zece figurine umane pe care sunt inscripționate istorii reale ale victimelor traficului de ființe umane, cetățeni ai Republicii Moldova, au fost inaugurate în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" din capitală, în contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane. Acțiunea face parte din campania de informare „Invizibili printre noi", lansată în Republica Moldova la 28 martie anul curent.

Figurinele vor fi expuse în perioada 18-25 octombrie. Acestea au pe ele scrise istorii în limbile moldovenească, rusă, găgăuză, ucraineană și romani și simbolizează soarta miilor de victime ale traficului de fiinţe umane, care de multe ori rămîn nevăzute.

Evenimentul a fost organizat de Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Misiunea OIM în Moldova și Comisia municipală pentru combaterea traficului de ființe umane Chișinău.

Scopul campaniei este de a sensibiliza şi a informa societatea despre riscurile şi consecinţele fenomenului traficului de persoane, cu accent pe anumite grupuri de risc, cum ar fi: copiii străzii, copii rămași fără îngrijirea părintească, orfani, tineri absolvenți ai instituțiilor rezidențiale, victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice.

De asemenea, a fost desfășurat un atelier de lucru, în cadrul căruia au fost discutate subiecte ce țin de asigurarea funcționalității mecanismului interinstituțional de asistență, protecția victimelor TFU și prevenirea cazurilor de TFU în municipiul Chișinău.

Începând cu anul 2012, la 18 octombrie, Republica Moldova consemnează Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , trafic de persoane

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
503 locuitori

Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.