Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iulie 2017, 15:45 views 7507
Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar general
28 iulie 2017, 15:45 views 7507

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar general

Dorin Chirtoacă a fost suspendat temporar din funcția de primar general.

Judecătoria sectorului Buiucani a aprobat solicitarea Procuraturii Anticorupție, care a insistat ca suspectul să fie suspendat din funcție pe durata procesului de judecată. Decizia a fost luată în urma ședinței instanței, care a avut loc pe 28 iulie, comunică NOI.md.

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar general pe durata desfășurării procesului de judecată, decizia respectivă fiind luată de judecătorii sectorului Buiucani, în baza solicitării primite de la Procuratura Anticorupție. Partea acuzării consideră oportună suspendarea temporară din funcția administrativă a suspectului, în condițiile în care urmărirea penală, unul dintre principalii inculpați al căreia este Dorin Chirtoacă, a fost finalizată și materiale au fost trimise în instanța de judecată. Judecătoria sectorului Buiucani trebuia să ia o decizie încă pe 27 iulie, dar avocații suspectului au depus o cerere de amînare a ședinței cu o zi pentru a face cunoștință cu materialele cazului.

Cererea de suspendare temporară din funcție procurorii lui Dorin Chirtoacă au explicat-o prin intenția de a proteja martorii acestui proces penal, unii dintre care încă dețin funcții publice, de influența din partea suspectului care, în calitate de primar general poate utiliza resursa administrativă. Așa cum a explicat anterior, procurorul Victoria Furtună, măsura de suspendare temporară din funcție a lui Chirtoacă nu încalcă prezumția de nevinovăție a suspectului și este prevăzută de Codul de procedură penală.

De precizat faptul că Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai de către ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie. Judecătoria sectorului Buiucani, la 27 mai, a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. El este suspectat de trafic de influența și de corupere pasivă în cazul semnării contractului cu Compania austro-ungară «EME Parkleitsystem GmbH» privind amenajarea și întreținerea parcărilor auto cu plată în Chișinău. Mandatul de arest la domiciliu a fost extins la 22 iunie. Dorin Chirtoacă riscă pînă la 22 de ani de închisoare.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , primaria , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
2124 locuitori

Cairaclia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Cairaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2124 de oameni. Satul Cairaclia a fost menționat documentar în anul 1816.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.