Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2017, 17:05 views 39950
Chişinăul a devenit pentru o zi paradis al pomuşoarelor şi căpşunilor
12 iunie 2017, 17:05 views 39950

Chişinăul a devenit pentru o zi paradis al pomuşoarelor şi căpşunilor

Pentru o zi scuarul Catedralei din capitală a devenit un adevărat paradis al pomuşoarelor şi căpşunilor. Mai mult de 70 de producători autohtoni au adus peste două tone de fructe la Festivalul „Summer Berry Fair". Festivalul este la prima ediţie şi are drept scop promovarea producătorilor autohtoni.

Peste 70 de producători de pomuşoare, căpşuni şi zmeură din toată Republica Moldova au venit în scuarul Catedralei cu tot ce au mai bun. Aceştia au organizat tarabe personalizate la care au putut să-şi vîndă direct marfa. „Sînt delicii din copilărie. Am cuşma lui Guguţă, piersici, ecler cu cremă de lămîi, ruladă cu vişină şi căpşună, și alte bunătăți. Venim din raionul Ungheni cu 100 de kilograme de căpșuni ca să ne promovăm şi să ne cunoască lumea", au spus producătorii prezenți la festival.

Oamenii au savurat din bunătăţile ecologice de la festival şi au gustat din prăjiturile pregătite pe loc de către mai mulţi bucătari. „Am cumpărat căpşuni şi nişte prăjituri, preţurile sînt acceptabile. Este minunat, încă nu am reuşit să facem cumpărături, dar urmează, totul e super. Este foarte bine, este aglomerat, oamenii au venit de la primele ore să ia cele mai proaspete fructe şi pomuşoare ale Moldovei", au spus oamenii.

Organizatorii spun că scopul principal al evenimentului este în primul rînd promovarea producătorilor autohtoni. „Încercăm să arătăm oamenilor că poţi să ai o ţară ca afară în care lucrurile sînt organizate civilizat, în care să existe tarabe, în care să existe condiţii minime pentru ca atît producătorul, cît şi consumatorii, să simtă că noi ne civilizăm",a declarat organizatoarea festivalului, Nata Albot.

Festivalul „Summer Berry Fair" este la prima ediţie. În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.