Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 mai 2017, 16:50 views 8705
Au apărut primele cireșe la piață. Vedeți care-i prețul
10 mai 2017, 16:50 views 8705

Au apărut primele cireșe la piață. Vedeți care-i prețul

Au aparut primele cirese la piata. Oamenii insa nu se prea dau in vant sa le cumpere. Si asta din cauza pretului. Un kilogram costa 250 de lei. Comerciantii spun ca ciresele sînt de import, iar in urmatoarele zile vor fi mai ieftine.

Daca ati asteptat sa gustati primele cirese, sa stiti ca deja le puteti gasi in piata. Sunt frumoase si mari, spun cumparatorii, insa au preturi piparate care taie pofta oricui. Ieri, un kilogram a costat 300 de lei, iar astazi 250. Asa ca, multi s-au multumit doar cu ... uitatul.

"– La ce preţ sunt cireşele? - 250"

"Sunt de aur sau ce?"

Iar altii, doar ca sa le guste, si-au cumparat cate 100 de grame.

Ciresele, numite de comercianti Bombonica pentru a atrage clienti, au fost aduse din Grecia. Multi cumparatori au spus ca vor astepta ciresele moldovenesti, care acum abia prind culoare si sunt mici. In schimb, vor fi mai ieftine.

Comerciantii din apropiere spun ca ciresele le lasa gura apa.

"Cu pensia noastra nu putem sa le cumparam..."

Chiar daca ninsorile abudente de la sfarsitul lunii aprilie au compromis roada multor gospodari, preturile cireselor de import oricum sunt prea mari, spun oamenii.

"au profitat de moment"

Ciresele pot fi gasite la o singura taraba, doar la o piata din sectorul Buiucani. Comerciantii spun ca vor mai scadea din pret zilele urmatoare. La tarabe, oamenii au gasit si capsuni de import. Pretul unui kilogram este 120 de lei.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

cireșe , piata , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1526 locuitori

Sturzeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Sturzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1526 de oameni. Satul Sturzeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.