Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 august 2016, 14:21 views 6075
ACC atenţionează despre un eventual pericol în alimentarea cu apă a capitalei
02 august 2016, 14:21 views 6075

ACC atenţionează despre un eventual pericol în alimentarea cu apă a capitalei

Urmare a secetei hidrologice din ultima perioadă, luni, 1 august, ora 15.00, a fost înregistrat un nivel al apei în râul Nistru de 8,4 m. SA „Apă-Canal Chişinău" atenţionează că acesta este un nivel critic, ce pune în pericol alimentarea cu apă a capitalei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ACC, la înregistrarea unui nivel al apei mai mic de 8,4 m la Priza de apă Nistru, pompele intră în regim de cavitaţie stopând activitatea prizei. Consecinţele pot fi catastrofale, pericolul în alimentarea cu apă afectând nu doar locuitorii municipiului Chişinău, dar şi din alte localităţi din ţară unde sursa de aprovizionare principală cu apă este fluviul Nistru.

Furnizorul menţionează că despre această problemă de durată a informat, în repetate rânduri, atât administraţia publică locală, cât şi Preşedinţia, Guvernul, alte instituţii de resort, fiind căutate şi identificate soluţiile optime pentru intervenirea cât mai puţin costisitoare, pentru a nu periclita buna alimentare cu apă a municipiului Chişinău.

ACC reaminteşte că deja pe parcursul unui an, nivelul apei în râu înregistrează un nivel mediu de mai puţin de nouă metri. Pentru funcţionarea staţiei în regim normal nivelul apei în fluviul Nistru în secţiunea căuşului Prizei de apă trebuie să fie nu mai puţin de 9,1m.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

apa , Apă-Canal , pericol , seceta , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
2002 locuitori

Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.