Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iulie 2016, 15:17 views 6078
Grupul de inițiativă pentru demiterea lui Chirtoacă a depus cererea de înregistrare la judecătorie
27 iulie 2016, 15:17 views 6078

Grupul de inițiativă pentru demiterea lui Chirtoacă a depus cererea de înregistrare la judecătorie

Astăzi, membrii grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de revocare a primarului general al municipiului Chișinău a depus cererea de înregistrare la Judecătoria Centru, informează NOI.md.

Acesta este cel de-al doilea pas, după constituirea grupului, ce duce spre organizarea referendumului de revocare a lui Chirtoacă.

„Astăzi depunem actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru a începe procesul de colectare a semnăturilor. În termen de cinci zile așteptăm răspunsul instanței. Primarul Dorin Chirtoacă a fost anunțat despre intențiile noastre", a declarat președintele grupului de inițiativă, Victor Chironda.

Grupul de inițiativă include circa 300 de membri, iar după primirea buletinelor de la CEC, vor fi anunțate locurile unde vor fi amplasate punctele de colectare a semnăturilor.

„La momentul de față venim de la trei șantiere unde oamenii au altercații cu agenții economici, iar Primăria tace. Acest lucru se întîmplă peste tot în oraș: gherete, drumuri, administrare. Situația este gravă, iar haosul, corupția, iresponsabilitatea din Primăria Chișinău trebuie oprită", a menționat liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

La rîndul său, consilierul Ilian Cașu a menționat: „Noi vedem referendumul ca unicul mecanism pentru ca locuitorii capitalei să scape de Dorin Chirtoacă. Cum spun colegii, haosul, «bespredelul», debandada le vom opri și vom începe dezvoltarea normală a orașului".

Instanța de Judecată urmează în decurs de cinci zile să emită decizia pe marginea acestui caz.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , demisie , referendum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.