Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iulie 2016, 10:15 views 5038
În 70 de grădiniţe din Chişinău vor fi efectuate reparaţii capitale
12 iulie 2016, 10:15 views 5038

În 70 de grădiniţe din Chişinău vor fi efectuate reparaţii capitale

Anul acesta, în circa 70 de grădiniţe din cele cinci sectoare ale capitalei urmează a fi efectuate reparaţii capitale. În bugetul municipal sunt prevăzute15 milioane de lei în aceste scopuri.

Contactat de IPN, şeful adjunct al Direcţiei municipale educaţie, tineret şi sport, Alexandru Fleaş, a declarat că din numărul total de 70, trei sunt grădiniţe-şcoli. În funcţie de necesitate, urmează a fi efectuate lucrări de reparaţie a acoperişului, schimbare a geamurilor, reparaţie a blocului alimentar, schimbare a reţelelor inginereşti etc. Cele 70 de instituţii de învăţământ reprezintă practic 50% din numărul total de grădiniţe din Chişinău.

Alexandru Fleaş a menţionat că, deşi bugetul pentru reparaţiile capitale a grădiniţelor este în creştere în fiecare an, acesta nu acoperă necesarul. În fiecare an, direcţiile de sector înaintează o listă cu instituţiile care necesită reparaţii, iar în funcţie de sursele disponibile acestea sunt selectate. În municipiul Chişinău activează peste 150 de grădiniţe.

Sursa: adevarul.ro

 

Cuvinte cheie:

grădiniţa , reparatie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.