Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 iulie 2016, 14:45 views 7650
Prima trecere pietonală în formatul 3D de la Chișinău (Foto)
07 iulie 2016, 14:45 views 7650

Prima trecere pietonală în formatul 3D de la Chișinău (Foto)

Astăzi, 7 iulie, la intersecția străzii Hîncești cu strada Dokuceaev a apărut prima trecere pietonală în formatul 3D de la Chișinău.

Neobișnuita zebră a apărut într-un loc aglomerat din sectorul Centru, în apropierea ei se află o școală, o grădiniță, o piață, un supermarket, precum și o zonă rezidențială.

La inaugurarea obiectului rutier inedit trecătorii au fost surprinși de agitația legată de deschiderea trecerii pietonale. Aflînd despre particularitățile acesteia, ei au recunoscut că astfel de marcaje sînt necesare și îi vor face pe conducătorii auto mai atenți.

Aplicarea marcajelor în format 3D pe drumurile din Moldova va avea loc în cadrul acțiunii sociale organizate de către o companie privată. Inițiatorii intenționează astfel să sporească siguranța rutieră a copiilor, precum și să atenționeze conducătorii auto cu privire la comportamentul în traficul rutier.

În total se preconizează să fie amenajate 24 de treceri pietonale în formatul 3D.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

zebra , Chisinau , pietoni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.