Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2016, 16:00 views 7364
Delfinii de la „Nemo” au efectuat un antrenament la Chișinău (Video)
25 mai 2016, 16:00 views 7364

Delfinii de la „Nemo” au efectuat un antrenament la Chișinău (Video)

Delfinariul „Nemo" se pregătește pentru deschidere la Chișinău .

Reprezentanții rețelei ucrainene au prezentat oficial delfinariul care urmează să-și deschidă ușile pentru vizitatori deja pe 27 mai.

La ceremonia de prezentare a primului delfinariu din Moldova au participat omul de afaceri moldovean Adrian Focșa, care promovează brandul „Nemo" în țara noastră, secretarul de presă al rețelei „Nemo", Polina Makarova, antrenorul principal al delfinariului din Odessa, Elena Komogorova, și veterinarul Natalia Goceva.

Potrivit lui Adrian Focșa, organizatorii sînt interesați ca delfinii să se afle în condiții confortabile și întreprind pentru aceasta toate eforturile necesare. La rîndul său, Elena Komogorova a menționat că compania „Nemo", care deține o rețea importantă de delfinarii în țările CSI, este cointeresată profesional ca delfinii să se simtă bine. Organizatorii i-au invitat pe reprezentanții presei la antrenamentul a patru delfini, a căror evoluție va putea fi urmărită de chișinăuieni începînd cu ziua de vineri, 27 mai.

Tribuna pentru spectatori din delfinariu are o capacitate de 520 de locuri. Prețul unui bilet va constitui 230 de lei, iar copiii cu vîrsta de pînă la 3 ani vor avea acces liber. Potrivit lui Adrian Focșa, de trei ori pe săptămînă vor fi prezentate cîte trei spectacole, iar în zilele de vineri, sîmbătă și cele de sărbătoare programul va fi mai încărcat.

Ziua prezentării oficiale a delfinariului a fost marcată de intervenția celor de la protecția animalelor , care au declarat că delfinariul în Chișinău nu poate fi deschisă, deoarece animalelor nu le-au fost create condiții adecvate. Focșa le-a răspuns că zvonurile despre aceea că în captivitate delfinii au condiții insuportabile sînt niște prejudecăți, sugerîndu-le celor nemulțumiți să studieze zoologia și principiile de îngrijire a delfinilor, care sînt respectate cu strictețe de către specialiștii rețelei „Nemo".

Ministerul Mediului a anunțat că delfinariul care urmează să fie deschis la Chișinău corespunde tuturor standardelor internaționale .

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

delfinariu , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
6905 locuitori

Răzeni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Noi și Răzeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6905 de oameni. Satul Răzeni a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.