Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 martie 2016, 12:10 views 5643
Ruta de autobuz A a fost prelungită pînă în oraşul Vatra
22 martie 2016, 12:10 views 5643

Ruta de autobuz A a fost prelungită pînă în oraşul Vatra

Ruta de autobuz A, care circula de la Aeroportul Internaţional Chişinău până pe strada Calea Ieşilor, a fost prelungită până în oraşul Vatra din municipiu.

Astfel, începând de luni, 21 martie, locuitorii oraşului Vatra vor putea circula cu autobuzul prin centrul Capitalei până la aeroport.

Solicitat de IPN, directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea, a declarat că ruta de autobuz care ajungea până în oraşul Vatra a fost suspendată în anul 2010. Atunci au fost introduse mai multe rute de microbuz, iar numărul pasagerilor care călătoreau cu autobuzul s-a redus semnificativ. Potrivit lui, cursa a fost repusă în circulaţie la solicitarea locuitorilor, în special a persoanelor social-vulnerabile şi a părinţilor ai căror copii merg la şcoală în Chişinău.

Iacob Capcelea a mai spus că a fost stabilit un orar preliminar de circulaţie a rutei de autobuz Aeroport-oraşul Vatra. Astfel, prima cursă va porni din Vatra la ora 06.15, iar ultima la ora 19.10. Totodată, acesta a menţionat că de la aeroport, ultima cursă spre oraşul Vatra va fi la ora 17.50. În total, zilnic, vor fi efectuate 12 curse.

Preţul unui bilet este de 3,5 lei. Persoanele care dispun de abonamente le pot utiliza pentru a circula gratis cu această rută de autobuz.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

rută , autobuz , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.