Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 februarie 2016, 13:07 views 6243
8 persoane au fost reţinute în cazul percheziţiilor de la Primăria capitalei
22 februarie 2016, 13:07 views 6243

8 persoane au fost reţinute în cazul percheziţiilor de la Primăria capitalei

Încă patru persoane au fost reţinute după percheziţiile de la Primărie. Dintre acestea fac parte un specialist din cadrul Direcţiei autorizări şi disciplină în construcţii, directorul unei companii de construcţii, angajatul unei companii petroliere şi o persoană fizică. În total 8 persoane au fost reţinute.

17 persoane au statut de bănuit, iar patru dintre ele au fost reţinute ca urmare a percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, 22 februarie, de către Centrul Naţional Anticorupţie la Primăria capitalei. Potrivit CNA, doi angajaţi ai Primăriei sunt suspectaţi de corupere pasivă, iar alte 15 persoane, printre care funcţionari ai administraţiei publice locale, reprezentanţi ai agenţilor economici şi persoane fizice, sunt suspectate de corupere activă, transmite IPN.

O parte din percheziţii au fost finalizate deja. Printre cele patru persoane reţinute pentru 72 de ore, se numără directorii a două firme din Chişinău, arhitectul-şef al sectorului Buiucani şi o persoană fizică.

Totodată, viceprimarul Nistor Grozavu a declarat pentru presă că nu cunoaşte foarte multe despre aceste cazuri, dar nu exclude că „au putut să se strecoare dosare cu acte lipsă sau neconforme în ceea ce ţine de recepţia finală a unor construcţii". Viceprimarul a menţionat că de regulă recepţia finală a construcţiilor poate dura destul de mult.

Ofiţerii CNA au efectuat în această dimineaţă, 22 februarie, o serie de percheziţii în baza a 35 de cauze penale pentru corupţie în ceea ce ţine de domeniul construcţiilor în capitală, în special de urgentarea procedurilor de recepţionare a unor construcţii.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau , perchezitii , reținere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1593
Populația:
5778 locuitori

Sireţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Sireţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Strășeni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5778 de oameni. Satul Sireţi a fost menționat documentar în anul 1593.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.